Talententhuis slaat de handen in elkaar met vzw Heartsaver

Talententhuis slaat de handen in elkaar met vzw Heartsaver

Ons internaat krijgt binnenkort een Automatische Externe Defibrillator (AED). Deze wordt geplaatst buiten aan de ingang van Talententhuis Turnhout op de Graatakker 104 en dit dankzij een samenwerking met Heartsaver vzw.

In het kader van Actief Burgerschap en met het doel onze internen te begeleiden naar respectvol samenleven en participatie is de realisatie van Sustainable Development Goals (SDG, duurzame ontwikkelingsdoelen) één van de peilers van het pedagogisch project van het GO! en Scholengroep Fluxus.

In het kader van SDG3, “Verzeker een goede gezondheid en promoot welzijn voor alle leeftijden”, slaat het internaat de handen in elkaar met Heartsaver vzw. Deze organisatie zal via fundraising buiten aan de school een AED plaatsen zodat deze in geval van nood voor iedereen beschikbaar is. Op deze manier willen wij ons steentje bijdragen tot een HARTveilige Internaatomgeving.

Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Iedereen mag en moet een AED-toestel kunnen gebruiken. Een plotse hartstilstand is immers één van de grootste doodsoorzaken wereldwijd. Willen we de overlevingskansen van slachtoffers vergroten, dan is snel handelen de boodschap. Elke seconde telt. Het AED-schoolproject van Heartsaver vzw wordt officieel ondersteund door het Ministerie van Onderwijs.